PS5 krijgt indrukwekkende cloud streaming feature

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 12:00
playstation 5f1603819462
Cloud gaming wordt een steeds groter onderdeel van het game-landschap. Je kunt veel games, inclusief recente titels, vaak streamen via bijvoorbeeld Xbox Game Pass. Nu komt ook PlayStation met cloud streaming en één aspect daarvan maakt gelijk indruk.
Meestal moet je een game op je harde schijf hebben staan om hem te kunnen spelen, maar de intallatie kan soms lang duren. Daar kun je onderuit komen via cloud gaming. Onlangs kondigde Sony aan dat je binnenkort PS5 games kunt streamen op je console, mits je PS Plus Premium-abonnee bent.
Die feature is nu beschikbaar in bèta voor sommige willekeurig geselecteerde gebruikers, die meteen iets interessants hebben gemerkt (via VGC). Je kunt PS5 games namelijk in 4K streamen, een indrukwekkend hoge kwaliteit die niet beschikbaar is bij Xbox Cloud Streaming. Hoe goed het werkt is onduidelijk (en is afhankelijk van je internetverbinding), maar gelukkig zijn er ook opties voor 1440p, 1080p en 720p.

Welke PS5 games kun je straks streamen?

Wanneer de cloud streaming voor PS5 games lanceert betekent dat niet dat alle PS5 games ook direct te streamen zijn. Volgens Sony zullen in ieder geval de games in de PS Plus Game Catalogus en Game Trials te streamen zijn. Je kunt ook “geselecteerde” games die je digitaal hebt gekocht kunnen streamen.
Het is nog niet bekend wanneer deze feature voor alle gebruikers beschikbaar is. Vaak duurt het een paar maanden voordat een bèta-feature naar alle gebruikers uitrolt. In de tussentijd kun je al veel PlayStation-games van eerdere console-generaties streamen.