Red Dead Redemption niet meer speelbaar op PS4 en PS5

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 16:30
red dead redemption 1f1652950472
Een grote Rockstar game is sinds kort niet meer speelbaar op de PS4 en PS5. De originele Red Dead Redemption is niet langer beschikbaar op de nieuwere consoles van Sony.
Slecht nieuws voor PS4 en PS5 eigenaren die graag met het originele cowboy avontuur van Rockstar aan de slag wilden. Sinds kort is Red Dead Redemption niet meer beschikbaar op de nieuwste consoles van Sony. De game is namelijk verwijderd uit de streaming bibliotheek van de PlayStation Plus dienst.
Net als Xbox Game Pass krijg je als abonnee van PlayStation Plus Premium toegang tot een uitgebreide bibliotheek van nieuwe en oudere games, waaronder een hele selectie titels van de PlayStation 3. Die games zijn vanaf de PS4 en PS5 te streamen, omdat de PS3 games niet op de nieuwere consoles zelf te draaien zijn.
Red Dead Redemption, de cowboygame van Rockstar die in 2010 onder andere voor de PlayStation 3 verscheen, was tot voor kort ook te streamen via de dienst. Tot nu dan.

Red Dead Redemption na jaren van PlayStation Plus af

Want waar de game sinds de introductie van PlayStation Plus in 2016 al beschikbaar was, is daar na zes jaar een einde aan gekomen. PlayStation gebruikers moeten daarom op zoek naar een andere manier om het avontuur van John Marston anno 2022 te beleven.
Het recentere Red Dead Redemption 2, dat als prequel dient op het origineel, is gelukkig wel gewoon beschikbaar op de PS4 en PS5. Wie graag de cowboy wil uithangen, heeft gelukkig dus een alternatief om uit te kiezen.