Red Bull-coureur Juri Vips ontslagen na racistische uitspraak

News
woensdag, 29 juni 2022 om 9:30
si202203190316 newsf1647865614
De Red Bull Academy heeft een coureur minder. Na zijn racistische uitspraak van vorige week heeft Red Bull namelijk besloten om coureur Juri Vips te ontslaan uit het programma.
Er staan altijd ogen en oren gericht op bekende mensen en daar is Juri Vips sinds vorige week achter gekomen. De coureur uit Estland gebruikte namelijk het N-woord tijdens een stream van collega Liam Lawson, terwijl ze Call of Duty Warzone aan het spelen waren. Red Bull besloot vervolgens direct om een onderzoek in te stellen en Vips te schorsen.
Het onderzoek van het team heeft niet lang geduurd, dat was ook niet nodig met het bewijs dat publiekelijk zichtbaar is, en Red Bull heeft besloten om Juri Vips nu helemaal te laten vallen uit het programma. Dat heeft het team bekendgemaakt via een verklaring op Twitter. In de verklaring laat het team nogmaals weten elke vorm van racisme niet toe te staan.
Momenteel heeft Vips nog wel een stoeltje in de Formule 2, omdat hij onder contract staan bij het team van Hitech. Zonder geld van Red Bull is de kans alleen zeker aanwezig dat Hitech ook besluit om de coureur te ontslaan.

Ongelukkig moment voor Red Bull

De uitspraken van Vips lopen voor het team van Red Bull nu niet helemaal lekker met een soortgelijke uitspraak van Nelson Piquet. De drievoudig wereldkampioen sprak de woorden vorig jaar al uit na de Grand Prix van Silverstone, maar de video daarvan is nu pas opgedoken en heeft gezorgd voor veel ophef.
Niet alleen de Braziliaanse coureur ligt onder vuur, ook het team van Red Bull Racing ontvangt nu kritiek. Het team heeft namelijk geen losse verklaring gepubliceerd op social media over de uitspraken van Piquet. Max Verstappen heeft daarnaast een relatie met de dochter van Piquet, wat volgens sommigen als reden wordt gezien waarom het team geen tweede verklaring plaatst, ondanks dat het statement over Vips al elke vorm van racisme afkeurt.

Populair Nieuws