PS5, Xbox Series X flink meer verkocht

News
dinsdag, 13 december 2022 om 15:30
ps5 vs xbox series xf1594719334
Door het chiptekort dat ontstond tijdens de pandemie, was het lange tijd lastig om een PS5 of Xbox Series X te bemachtigen. Helemaal makkelijk is het nog steeds niet, maar er zit verbertering in. Beide consoles zijn een stuk meer verkocht dan vorig jaar.
Uit resultaten van onderzoeksbureau GSD blijkt dat de PS5 in Europa in november 2022 49 procent meer is verkocht dan in november 2021 (via GameIndustry.biz). Ook de Xbox Series X en S zijn meer verkocht, alleen gaat het daar om een iets bescheidenere 22 procent. Beide consoles kunnen alleen nog steeds de Nintendo Switch niet inhalen, ondanks dat deze juist minder is verkocht dan vorig jaar.
Ondanks de groei van de PS5 en Xbox Series X is de totale verkoop van consoles een stuk lager dan in 2021. Dat heeft alles te maken de lagere Switch-verkoop. Vorig jaar was de Switch OLED nieuw op de markt, wat zorgde voor een grote interesse in de console-familie.
De hogere verkoop van de consoles kan verklaard worden door betere beschikbaarheid. Sony liet onlangs weten dat de leveringsproblemen zijn opgelost en hoewel dat vooral goed nieuws is voor 2023 was er ook dit najaar vaker PS5 voorraad dan we gewend waren. Het blijkt ook dat scalper bots iets minder vaak de PS5 opkopen, wat de kans op een console voor de gewone consument groter maakt.

PS5 ook sterk qua games verkoop

De verkoopcijfers van november laten ook zien dat de PS5 goed bezig is wat betreft de verkoop van games. God of War Ragnarok is de meest verkochte game van de maand en zo’n 69 procent van de verkochte exemplaren was op PS5.
De game-verkoop loopt bij Nintendo trouwens ook goed: de fysieke verkopen van Pokémon Scarlet en Violet komen dicht in de buurt van God of War. Nintendo deelt geen digitale verkoopcijfers, dus het kan goed zijn dat de werkelijke cijfers voor Pokémon eigenlijk zelfs hoger liggen dan bij God of War.

Populair Nieuws