PS5 kopen lijkt minder moeilijk te worden

News
donderdag, 17 november 2022 om 15:00
playstation 5f1603819462
Het is al sinds de lancering van de PS5 moeilijk om er daadwerkelijk één te kopen. De vraag is groot en het aanbod is steeds erg snel weg. Dat komt deels door scalpers, maar die lijken het nu wat rustiger aan te gaan doen.
Iedereen die ambieert om ooit een PlayStation 5 game te spelen zal inmiddels bekend zijn met scalpers. Deze mensen kopen producten in grote aantallen op om ze vervolgens voor een flink hogere prijs door te verkopen. Mede dankzij bots lukt het scalpers om de voorraad bij legitieme winkels bijzonder snel op te maken.
Online een PS5 bestellen is dan ook al twee jaar bijna niet te doen. Voorraad is er vaak maar een paar minuten voordat bots alles wegkapen. Maar Netacea, een bedrijf dat zich bezighoudt met bots en bijhoudt waar scalperbots in geïnteresseerd zijn, meldt dat deze bots zich minder vaak beginnen te richten op de PS5 (via VGC).
Voor het eerst is de console uit de top 3 gezakt van producten waar scalperbots het meest op azen. het slechte nieuws is dat hij nog wel in de top 5 staat. Ook zijn de prijzen die scalpers vragen nog wel stabiel.

Wanneer kun je normaal een PS5 kopen?

Toch is kunnen we het zakken van de PS5 zien als teken dat de console minder interessant wordt voor scalpers. Dat viel te verwachten, aangezien Sony er alles aan doet om een betere voorraad te leveren, ook bijvoorbeeld tijdens de komende feestdagen. Naarmate meer mensen voorzien zijn, is er minder te verdienen op het scalpen van de PS5.