PS5 voorraad is slecht nieuws voor scalpers

News
woensdag, 19 april 2023 om 11:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
De PS5 was een tijd lang moeilijk te krijgen. Dat kwam gedeeltelijk door tekorten, maar ook doordat scalpers de voorraad die er was opkochten en voor exorbitante prijzen doorverkochten. Maar het ziet er nu naar uit dat scalpers met hun voorraden blijven zitten.
Als een product ook maar een beetje gewild is, kun je er tegenwoordig vanuit gaan dat er scalpers op de loer liggen. Onlangs waren er bijvoorbeeld mensen die probeerden om Metroid Prime Remastered te scalpen, terwijl daar niet eens een beperkt aantal exemplaren van zijn. Maar de PS5 is misschien wel het bekendste voorbeeld van een product dat veel last had van scalpers.
In de afgelopen jaren was het niet ongebruikelijk om PS5 consoles tegen te komen voor ruim meer dan de verkoopprijs. Dat kon soms zelfs oplopen tot meer dan duizend euro, als Sony het voor langere tijd moeilijk had om consoles in de winkel te krijgen. Maar sinds eind vorig jaar gaat het een stuk beter met de PS5 voorraad.
Scalpers blijven nu zitten met voorraad, zo merken PlayStation-fans op. Op Reddit plaatste een gebruiker een screenshot van een advertentie waarin openlijk wordt toegegeven dat de verkoper een grote voorraad had opgekocht, die hij nu alleen nog voor onder de adviesprijs kan doorverkopen. Ook op bijvoorbeeld marktplaats zijn het alleen nog bundels met accessoires of games waar meer dan de adviesprijs voor wordt gevraagd, zelfs in gevallen dat een console nooit is gebruikt zijn de exorbitante scalperprijzen nergens meer te zien.

Kun je een PS5 van een scalper kopen?

Nu je doorverkochte of tweedehands PS5 consoles kunt kopen voor onder de adviesprijs is dat misschien een verleidelijke optie. Maar bedenk wel dat je in de knoop kan komen met de garantie: niet elke verkoper heeft het bonnetje nog en helemaal als je te maken hebt met een scalper die zijn voorraad niet kwijt komt, kan het zijn dat de garantieperiode al is verlopen. Het kan meestal geen kwaad om tweedehands te kopen, maar als je het kunt betalen geeft een aankoop in de winkel net wat meer zekerheid.

Populair Nieuws