Prime Video lost met nieuwe feature grote ergernis van filmkijkers op

News
woensdag, 19 april 2023 om 11:30
prime videof1658226514
Amazon introduceert een nieuwe feature voor Prime Video die filmkijkers enorm gaat helpen om één van hun grootste ergernissen op te lossen.
Je kent het wel, je zet een film op, geniet van een heerlijke actiescene met veel knallen, ontploffingen en langsvliegende kogels. Maar dan volgt een scene waarin de hoofdpersonen met elkaar in gesprek raken en je moet je oren spitsen om te kunnen volgen wat er eigenlijk gezegd wordt. Eigenlijk moet je het volume dan harder zetten om het te kunnen volgen, maar bij de eerstvolgende explosie tril je van de bank af.
De oorzaak hiervan is dat veel streamingdiensten tegenwoordig het geluid bij films in Dolby Atmos of één van de andere moderne geluidssystemen meestuurt, maar dat de thuisbioscopen daar meestal eigenlijk helemaal niet geschikt voor zijn. Ze missen vooral een goede centerspeaker, waar normaliter de meeste gesproken teksten door weergeven worden. Door het gemis van deze speaker valt de spraak vaak weg, terwijl de overige geluiden wél gewoon doorkomen.
Amazon heeft daar nu iets op gevonden en introduceert een nieuwe feature in hun Prime Video streamingdienst. Onder de naam Dialogue Boost kunnen kijkers aangeven of ze de spraak van een film versterkt willen horen. De versterking is in drie niveaus in te stellen en wordt door AI aangedreven.
being the ricardosf1681892395

Dialogue Boost voor beter verstaanbare spraak in films

De techniek voor Dialogue Boost is niet helemaal nieuw. Sommige duurdere TVs en sommige audio-systemen hebben een vergelijkbare feature ingebouwd, maar Amazon is de eerste streamingdienst die deze feature ook aanbiedt. Wie er gebruik van wil maken kan Dialogue Boost vinden in het subtitel en talen-menu bij de film of serie waar het van toepassing is.
Dialogue Boost is nu wereldwijd, dus ook in Nederland, beschikbaar, maar in eerste instantie vooral bij een aantal Engelstalige Amazon Originals, waaronder The Marvelous Mrs. Maisel, Tom Clancy’s Jack Ryan en Harlem en bij diverse films. Volgens Amazon zullen er later dit jaar meer titels volgen waar deze feature bij aangeboden gaat worden.

Populair Nieuws