Metroid Prime Remastered nieuwste slachtoffer scalpers

News
zaterdag, 25 februari 2023 om 12:30
metroid prime remastered samusf1676552750
Tijdens de Nintendo Direct eerder deze maand werd Metroid Prime Remastered aangekondigd. De game was meteen na de Direct via de eShop te koop, terwijl de fysieke versie in Nederland op 3 maart uitkomt. In de VS is de game al fysiek te verkrijgen, althans, als scalpers je niet voor zijn.
Scalpers zijn de nachtmerrie van menig gamer. Zo maakten ze het al een stuk moeilijk er om een PS5 te kopen, maar nu hebben scalpers in Amerika een nieuw doelwit: de fysieke versie van Metroid Prime Remastered. Volgens Kotaku en verschillende Nintendo-fans op Twitter is de remaster gedurende de nacht al een verzamelobject geworden. Hoewel de game normaal 40 dollar kost, bieden scalpers de game op websites als eBay aan voor onder andere 84, 90 en zelfs 100 dollar aan.
Het is opvallend dat scalpers het gemunt hebben op Metroid Prime Remastered. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Super Mario 3D All-Stars heeft Nintendo helemaal niet aangekondigd dat de fysieke versie van de game maar voor een beperkte tijd verkrijgbaar is.

Hoe zit het met Metroid Prime Remastered in Nederland?

In Nederland hebben we vooralsnog geen last van scalpers. De game is gewoon bij verschillende retailers voor 40 euro te krijgen. Mocht dat veranderen kun je natuurlijk alsnog de game gewoon in de eShop kopen.
Ben je er nog niet helemaal uit of Metroid Prime Remastered wat voor jou is? XGN was meer dan tevreden: wij gaven de game een dikke 9.6. Lees onze review als je meer wil weten.

Populair Nieuws