PS5-voorraad blijft beperkt in 2022 door chiptekort

News
woensdag, 02 februari 2022 om 11:00
playstation 5f1603819462
De PlayStation 5 is nog altijd lastig te krijgen, wat mede te wijten is aan het wereldwijde chiptekort. In haar rapport over het afgelopen kwartaal laat Sony dan ook weten de verwachte verkoop van de console in het volgende kwartaal te verlagen, met het chiptekort als voornaamste reden.
Sony heeft rapport uitgebracht over de resultaten van het afgelopen kwartaal. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder is de omzet iets gedaald. Oook de PlayStation 5 bracht minder in het laatje dan een jaar eerder.
Hiroki Totoki, Chief Financial Officer van Sony, liet weten dat de daling niet het gevolg is van verminderde interesse van de consument. De vraag naar de PlayStation 5 is volgens hem nog steeds hoog, maar partners die componenten leveren zitten in de knel. Totoki verwacht dat de chiptekorten waar de industrie mee worstelt ook in het komende jaar aanhouden.
Voor het komende kwartaal dat eindigt op 31 maart verwacht Sony dan ook een daling van 6% op het gebied van omzet in games. Ook verwacht het bedrijf dat de PS5 minder zal verkopen. Er wordt wel voorraad opgebouwd, maar in het komende half jaar zal er desondanks een tekort zijn aan PlayStation 5-consoles. Wil je zicht houden op wanneer er voorraad is, dan kun je dit artikel in de gaten houden.

Chiptekort treft niet alleen PlayStation 5

Als gevolg van de pandemie en de verhoogde vraag naar chips — met name halfgeleiders — worstelen de game- en tech-industrieën nu al maanden met een chiptekort. Het ziet er ook niet naar uit dat het tekort binnenkort wordt opgelost. Zo blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse overheid dat bedrijven in de komende zes maanden geen oplossing verwachten. De CEO van Intel liet eerder al weten te verwachten dat het tekort nog zeker tot 2023 aanhoudt.

Populair Nieuws