Shovel Knight ontwikkelaar heeft nieuwe game aangekondigd

News
woensdag, 02 februari 2022 om 11:30
mina the hollowerf1643792281
Yacht Club Games, de ontwikkelaar van Shovel Knight heeft een nieuwe game aangekondigd. De game heet Mina the Hollower en is de eerste nieuwe franchise die Yacht Club Games ontwikkelt sinds Shovel Knight uit 2014.
De ontwikkelaar van Shovel Knight, Yacht Club Games, heeft een nieuwe game aangekondigd genaamd Mina the Hollower. De game is een top-down action adventure game in de stijl van Game Boy Color-games. Mina the Hollower zal net als de Shovel Knight games een klassieke en moderne stijl combineren met 60 FPS combat in een wereld vol mysterie en horror.
De game werd aangekondigd in een Yacht Club Games Presents event. De ontwikkelaar lanceerde tegelijkertijd een Kickstarter-campagne om zo het budget voor de game rond te krijgen. De ontwikkelaar beloofde een “ijskoud actie avontuur” met een 8-bit stijl voor de moderne tijd.
In 2014 werd Shovel Knight uitgebracht, wat Yacht Club mainstream succes bezorgde. Deze game kreeg meerdere spin-offs, maar de studio had eerder nog geen nieuwe franchises onthuld. Wel publiceerde Yacht Club enkele titels van andere ontwikkelaars.

Kickstarter campagne voor Mina the Hollower

Alex Faulkner, director en designer bij Yacht Club Games, heeft gezegd dat de studio weer haar budget probeert te krijgen via Kickstarter. Yacht Club financiert de ontwikkeling grotendeels zelf, maar hoopt een grotere game te kunnen maken via crowdfunding. Bovendien wil de studio hetzelfde gevoel opwekken dat ze hadden bij de ontwikkeling van Shovel Knight.
Er is nog geen releaseperiode aangegeven voor de nieuwe game. Shovel Knight lanceerde veertien maanden na de start van haar Kickstarter campagne, wat misschien een kleine indicatie kan zijn.

Populair Nieuws