Netflix verwijdert eigen Original serie van de streamingdienst

News
dinsdag, 14 februari 2023 om 13:00
netflixf1671701243
De laatste tijd zijn streamingdiensten hun eigen series en films aan het verwijderen. Ook Netflix lijkt daar nu aan mee te gaan doen, want het bedrijf verwijdert binnenkort een eigen Original serie van de streamingdienst.
Hoewel streamingdiensten veel content aanbieden voor een maandelijks bedrag, komen de diensten ook met veel onzekerheid. Je weet bijvoorbeeld nooit wanneer je favoriete serie ineens van de dienst verdwijnt. Gelukkig hoefde je je geen zorgen te maken over series en films die de streamingdiensten zelf hebben gemaakt.
Daar is alleen een einde aan gekomen. Zo is HBO de laatste tijd druk bezig geweest om haar eigen series van HBO Max te halen, waaronder Westworld. En Netflix gaat zich nu ook bezighouden met de opvallende praktijk.
Het is Variety namelijk opgevallen dat er ineens een einddatum staat bij Arrested Development. De komedieserie met Jason Bateman in de hoofdrol is te kijken tot 14 maart op Netflix, daarna heb je pech. Dat geldt ook voor de Nederlandse versie van de streamingdienst. Waarom het bedrijf de serie verwijdert, dat is niet duidelijk. Netflix heeft nog niet gereageerd op vragen.

Opvallende verwijdering van Netflix

Arrested Development werd eerst geproduceerd door Fox voor de eerste drie seizoenen, maar wel daarna geannuleerd door de zender. Netflix heeft de rechten voor de serie overgekocht en twee nieuwe seizoenen gemaakt. Het is daarom niet duidelijk waarom de show nu verwijderd wordt.
Het is hiervoor één keer eerder gebeurd dat er Original series verdwenen van de streamingdienst. De Marvel-shows op Netflix, waaronder Daredevil en Jessica Jones, zijn namelijk gemaakt door middel van een licensing deal in samenwerking met Disney. De mediagigant heeft vorig jaar besloten dat de rechten niet zijn verlengd en inmiddels zijn de series verhuisd naar Disney+.