Nieuwe verkoopcijfers bewijzen enorme toename PS5 voorraad

News
maandag, 13 februari 2023 om 16:00
ps5 controllerf1592919068
De PlayStation 5 was jarenlang niet aan te slepen. De console van Sony was overal binnen enkele minuten uitverkocht nadat er nieuwe PS5 voorraad binnenkwam. De afgelopen tijd leek het einde van de voorraadproblemen al te naderen, maar dat is nu wel zeker te bewijzen.
De verkoopdata van de PlayStation 5 voor de maand januari 2023 is binnen via gamesindustry.biz. Daaruit blijkt dat de verkoop van de PS5 enorm is toegenomen. Het aantal verkochte consoles van de PS5 is ten opzichte van januari 2022 verdubbeld in het Verenigd Koninkrijk.
De data bewijst nog maar eens dat de console van Sony een stuk beter voorradig is geworden. Sony gaf zelf recent al aan dat het bedrijf verwacht dat de voorraadproblemen nu definitief opgelost zijn. Op basis van de nieuwe data is wel duidelijk waarom Sony met zoveel overtuiging haar statement maakte.

PS5 voorraad en verkoop neemt toe

Ook verwacht Sony dat de verkoop van de PlayStation 5 de komende tijd alleen maar verder zal toenemen. Zo werd duidelijk afgelopen week toen het Japanse bedrijf haar verwachte verkoopcijfers voor het laatste kwartaal van 2023 bijstelde. Deze werd verhoogd naar 10,5 miljoen PS5 consoles volgens bronnen van Insider Gaming.

Populair Nieuws