PS5 update verhelpt vervelend probleem

News
donderdag, 09 maart 2023 om 12:00
playstation 5 thumbf1624433855
Sony heeft een nieuwe versie van de PS5 firmware uitgebracht. De meeste aandacht gaat uit naar de Discord-integratie die deze update met zich meebrengt. Maar er is ook een probleem verholpen dat je een hoop gedoe kan gaan schelen.
Lang niet iedereen zit erop te wachten dat game-verkoop helemaal digitaal wordt, maar tegelijkertijd zijn er ook nog maar weinig mensen die uitsluitend fysieke games kopen. Maar een mengeling van digitale en fysieke games kan op PS5 voor een probleem zorgen. Wie een game digitaal én fysiek heeft kan er namelijk tegenaan lopen dat de game dubbel geïnstalleerd wordt.
Dat zal niet voor iedereen een probleem zijn, maar er zijn gevallen waarin het zich relatief makkelijk kan voordoen. Het gebeurt bijvoorbeeld als een tweede gebruiker op je console een game digitaal heeft gekocht die jij op een schijfje hebt. Ook als je een game die je al op een schijfje hebt later alsnog digitaal koopt of claimt via PS Plus, moest de digitale versie apart geïnstalleerd worden.
Op die manier kan je opslag redelijk snel vol raken en dus heeft Sony via een firmware update veranderd hoe dit werkt. Een schijfje geeft je nu toegang tot installaties van een game die ooit via de PlayStation Store zijn gedaan en omgekeerd kan een digitale aanschaf nu de installatie vanaf een schijfje gebruiken als die ooit is gedaan. Op die manier moet je meer ruimte overhouden op je SSD.

Nieuwe PS5 update brengt ook Discord

Zoals al even benoemd is de grote nieuwe functie van deze firmware update Discord-integratie. Je kunt nu via je PlayStation deelnemen aan een voice call in de populaire chat-app. Ook biedt de nieuwe update meer ondersteuning voor 1440p schermen.

Populair Nieuws