PS5 update maakt Platinum Trophies nog specialer

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 14:00
playstation trophiesf1655372648
Wie geen genoeg kan krijgen van een bepaalde game, kan zich altijd nog wagen aan Trophies. Het ultieme doel is natuurlijk de Platinum Trophy, die meestal niet makkelijk is om te halen. Als het je dan haalt, heeft de PlayStation daar nu een extra leuke viering voor.
Als je de Platinum Trophy van een game haalt, heb je waarschijnlijk werkelijk uren besteed aan de game. Meestal moet je de moeilijkste uitdagingen die er zijn overwinnen om de felbegeerde trofee te halen. De notificatie voor de Platinum is dan ook een klein beetje speciaal.
Dat was in eerste instantie dankzij een uniek notificatiegeluidje, maar Sony heeft er met de nieuwste PS5 update nog een schepje bovenop gedaan. Er is nu namelijk een een aparte animatie voor het Trophy-icoontje in de notificatie. Zo voelt het nog meer alsof er echt even bij stil wordt gestaan dat je een Platinum Trophy hebt gehaald.

Nieuwe PS5 update brengt ook nieuwe features

Uiteraard is het iets vrolijker maken van de Platinum-notificatie niet de voornaamste reden voor de PS5 update. De nieuwe firmware introduceert namelijk ook allerlei nieuwe features. De grootste is Discord-integratie, waardoor je de populaire app nu kan gebruiken in plaats van de standaard voice-chat opties.
De update verbetert ook de VRR-support voor 1440p monitoren. Spelers die sommige games zowel fysiek als digitaal hebben worden ook blij gemaakt. Voorheen zorgde het voor een dubbele installatie als je een game digitaal en fysiek had, maar nu is dat verholpen.