PlayStation spelers hebben genoeg van deze Trophies

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 18:00
playstation trophiesf1655372648
Achievements en Trophies zijn voor sommige spelers een belangrijk onderdeel van de game-ervaring geworden. Meestal doen ze niets, maar ze kunnen dienen als mooi bewijs van hoeveel tijd en moeite je in een game hebt gestoken. Maar het blijkt dat sommige spelers bepaalde trophies liever kwijt dan rijk zijn.
Het hoogste doel voor een Trophy-hunter (in games) is om de Platinum Trophy van een game te halen. Dat wil zeggen dat je alle andere trophies van de game binnen hebt en dus in de meeste gevallen alles hebt gedaan dat de game te bieden heeft. Maar één aspect van een game kan het halen van de Platinum Trophy behoorlijk in de weg zitten: online spelen.
Daarom zijn enkele fans een petitie begonnen waarmee ze Sony willen overhalen om Trophies waarvoor je online moet spelen optioneel te maken voor het behalen van de Platinum Trophy. Het argument is dat online Trophies in games die hoofdzakelijk single-player zijn in feite achter een paywall zitten. Op consoles heb je namelijk een betaald abonnement nodig om online te spelen.
Om de Platinum van sommige games te halen moeten spelers dus betalen om een deel van de game te spelen “dat ze misschien niet eens leuk vinden”. Daar komt nog bij dat het ook kan gebeuren dat de servers van een game uit de lucht gaan. In dat geval wordt een Platinum Trophy voorgoed onbereikbaar.
playstation plus newf1655289162

Moeten online multiplayer Trophies helemaal weg?

De makers van de petitie vinden niet dat online multiplayer Trophies helemaal weg moeten. In games die voornamelijk single-player zijn zouden ze idealiter geen invloed hebben op het al dan niet halen van de Platinum Trophy, maar verder wel kunnen bestaan. Games waarbij online multiplayer juist een belangrijk onderdeel is van de game, zoals Call of Duty, mogen nog wel an spelers verlangen dat ze online gaan spelen voor de Platinum.
Dergelijke petities hebben meestal weinig kans van slagen, maar het idee van optionele multiplayer Trophies lijkt toch enigszins te leven. De petitie zit al aardig richting de 2000 handtekeningen. Het lijkt niet bijzonder waarschijnlijk dat Sony ooit direct op de petitie reageert, maar wie weet wordt dit geluid vanuit spelers ooit luid genoeg dat ze tegemoet worden gekomen.

Populair Nieuws