PS5 remake van The Last of Us komt heel snel naar PC

News
maandag, 25 juli 2022 om 15:36
the last of us part 1 remakef1672920524
Sony brengt de laatste tijd steeds meer PlayStation-games naar PC. Meestal gaat er alleen een aardig tijdje overheen voordat een dergelijke PC-versie daadwerkelijk uitkomt. Maar voor The Last of Us Part 1 lijkt dat niet het geval.
Tijdens Summer Game Fest onthulde Sony eindelijk de PS5 remake van The Last of Us waar toen al lange tijd geruchten over gingen. Er werd ook meteen een releasedatum (2 september) gegeven, maar alleen voor PS5. Wie zorgen heeft dat het nog lang zal duren voordat de PC-versie verschijnt kan opgelucht ademhalen, als we een ontwikkelaar voor de game mogen geloven.
Jonathan Benainous werkt als senior environment texture artist voor The Last of Us Part 1. Op Twitter vertelde een fan hem uit te kijken naar de PC release van de game. Daarop reageerde Benainous dat de PC-versie “iets later, maar heel snel na de PS5 release” zou zijn.
Natuurlijk heeft iedereen een ander idee van wet “heel snel” is, dus het is nog steeds de vraag of het gaat om een kwestie van weken of maanden. Toch klinkt het alsof de PC-release misschien nog wel in dit kalenderjaar kan vallen. Voor zekerheid zullen we op een aankondiging van Sony moeten wachten.

The Last of Us Part 1 flink gelekt

Hoewel we nog even moeten wachten om The Last of Us Part 1 te spelen, zijn er onlangs aardig wat beelden gelekt. Daarop volgde snel een nieuwe trailer met gameplay-details. Bij de gelekte details zat ook een indrukwekkend aantal toegankelijkheidsopties, dat vergelijkbaar was met de opties van The Last of Us Part 2.