Marvel's Spider-Man slingert dit jaar naar PC toe

News
vrijdag, 03 juni 2022 om 9:45
spider manf1632755510
De State of Play van Sony op donderdagavond zat een stuk voller dan normaal. Tijdens de presentatie is onder andere aangekondigd dat Marvel’s Spider-Man en Spider-Man Miles Morales een PC release krijgen.
Normaliter gebruikt Sony de State of Play om één bepaalde game uit te lichten of om een aantal nieuwe trailers te laten zien. Dat is niet het geval geweest voor de presentatie van donderdagavond, want de Japanse uitgever heeft tijdens de nieuwe State of Play een hoop aankondigingen gedaan.
Voor PC-spelers is ongetwijfeld de grootste bekendmaking geweest dat Marvel’s Spider-Man en de spin-off Marvel’s Spider-Man Miles Morales naar PC zullen komen. Liefhebbers hoeven daar bovendien niet lang op te wachten, want de release staat al gepland voor 12 augustus voor Marvel’s Spider-Man en Miles Morales ergens in de herfst.
De PC-versie van de Spider-Man games worden gemaakt door Nixxes Software, dat in samenwerking met Insomniac Games de titels hebben geoptimaliseerd voor het nieuwe platform. Marvel’s Spider-Man kwam eerder uit voor de PlayStation 4 in 2018. Een remaster van de game kwam samen met Miles Morales uit voor de PS4 en PS5 in 2020.

Niet de eerste PC-port van Sony

De port voor de Spider-Man games ligt in lijn met de nieuwe strategie van Sony. De Japanse uitgever is namelijk recent begonnen met het brengen van haar first party games naar PC. Zo zijn eerder onder andere Horizon Zero Dawn, Days Gone en God of War naar PC gekomen, met veel succes.
Het betekent alleen niet dat PC-spelers meteen kunnen genieten van alle nieuwe PlayStation-titels. CEO Jim Ryan heeft namelijk aangegeven dat het bedrijf met de PC-ports niet haar verkopen op de PlayStation consoles wil kannibaliseren, dus de ports zullen pas een geruime tijd naar de originele release komen.