'PS5 Pro krijgt DLSS-achtige feature van Sony'

News
vrijdag, 15 december 2023 om 14:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Het lijkt er steeds meer op dat de PlayStation 5 een upgrade krijgt volgend jaar. En de PS5 Pro krijgt mogelijk zelfs een DLSS-achtige feature erbij.
Vorige maand is Sony eindelijk gekomen met de PS5 Slim, waar al lange tijd geruchten over gingen. Dat een dunnere versie van de PlayStation 5 er zou komen was vrijwel een zekerheidje, omdat er al van elke PlayStation een Slim-model is gekomen sinds de PlayStation 2.
Er gaan ook veel geruchten dat er een PS5 Pro komt, maar daar is minder ‘historisch bewijs’ voor. Alleen de PlayStation 4 heeft namelijk een Pro-model gekregen. Jeff Grubb claimt nu alleen dat hij meer bewijs in handen heeft dat de PS5 Pro eraan komt. De console zou nu gepland staan voor september 2024, dus fans moeten nog wel even geduld hebben.

“Dat PS5 Pro-lek is vrijwel zeker echt op basis van wat ik nu heb gehoord, en ik ben duidelijk niet de enige die dat zegt, maar ik kan mijn 'bevestig, bevestig, bevestig' in de ring gooien voor iedereen.”

Nieuwe feature voor de PS5 Pro

Volgens Grubb zijn de specificaties voor de PS5 Pro nog niet duidelijk, omdat Sony een aantal mogelijkheden heeft waar nog uit gekozen moet worden. Wel zegt de bekende leaker dat de fabrikant een nieuwe feature voor de console heeft gepland.
Sony zou namelijk een DLSS-achtige feature introduceren voor de PS5 Pro, die ze zelf hebben ontwikkeld. Via machine learning kan de framerate flink worden verhoogd op hoge resoluties, net zoals dat nu mogelijk is met de oplossing van Nvidia.

Populair Nieuws