Oscar-genomineerde Netflix film nu gratis te zien

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 13:00
nimonaf1703257275
Als je van plan bent om voor de Oscar-uitreiking alle genomineerde films te kijken, heb je een meevaller. Voor één van de films hoef je namelijk tijdelijk geen cent te betalen om hem te kijken. Netflix heeft Nimona gratis op YouTube gezet.
Veel film- en tv-liefhebbers zullen wel een Netflix-abonnement hebben. Maar als je het hebt opgezegd, permanent of als onderdeel van een roulatie van streamingabonnementen, is het misschien vervelend dat een Oscar-genomineerde film alleen op Netflix te zien is. Daar is nu tijdelijk een oplossing voor.
De film Nimona is namelijk te zien op YouTube, via het officiële kanaal van Netflix. Dat is alleen wel tijdelijk: na 26 februari wordt de film weer van het platform afgehaald. Daarna is hij natuurlijk nog wel te zien via Netflix.

Waar gaat Netflix’ Nimona over?

In Nimona wordt de kersverse ridder Ballister Boldheart (Riz Ahmed) erin geluisd, zodat het lijkt alsof hij de Koningin heeft vermoord. De enige hulp die hij kan krijgen bij het bewijzen van zijn onschuld is Nimona (Chloë Grace Moretz), een tienermeisje dat een monster blijkt te zijn. Maar eigenlijk is het Ballisters taak als ridder om Monsters te doden.
De film is genomineerd voor beste animatiefilm bij de 96ste editie van de Oscars. Het is een onwaarschijnlijk succesverhaal voor de film. Hij was namelijk al enige tijd in de maak bij Fox, maar toen dat werd overgenomen door Disney werd de film gecanceld. Uiteindelijk is hij met succes gered door Annapurna Pictures en Netflix.