Insider bevestigt: "PS5 Pro in de maak"

News
maandag, 13 september 2021 om 11:30
ps5 controllerf1592919068
De PlayStation 5 is nog geen jaar op de markt, maar achter de schermen is Sony al bezig met het ontwerpen van de PS5 Pro. Zo meldt Moore's Law is Dead in de podcast Sacred Symbols aflevering 167 die momenteel alleen nog voor Patreon-abonnees beschikbaar is.
De insider laat daar via een e-mail aan host Colin Moriarty weten dat de PlayStation 5 Pro daadwerkelijk in de maak is. De insider zegt het volgende:

"Een PS5 Pro is in de maak op dit moment. Dit heb ik gehoord van bronnen binnen AMD en Sony. Ik heb nooit gezegd dat de console 800 dollar zou kosten of 8K ondersteund. De prijzen en specificaties zijn niet bevestigd en mijn eerdere video hierover weerlegt dit juist."

PS5 Pro ontwikkeling juist goed voor PlayStation 5 voorraadproblemen

Eerder werden op basis van de video van de YouTuber verhalen geschreven over wanneer de PlayStation 5 Pro mogelijk zou verschijnen. Ook dit klopt volgens de insider niet. Wel laat hij weten dat de ontwikkeling van de PS5 Pro een groot voordeel meebrengt voor het huidige model. Hierdoor zou de productie van het huidige model namelijk opgehoogd moeten worden.

"Het uitbrengen van een zes nanometer PS5 Slim en een vier of vijf nanometer PS5 Pro zou de productie van de PlayStation 5 alleen maar verbeteren. Nu aan een PS5 Pro werken verslechtert op geen enkele manier de huidige productie van de PlayStation 5. Hetzelfde geldt voor een vernieuwde versie van de Xbox Series S."

Eind vorige week maakt de YouTuber bekend dat naast Sony ook grote concurrent Microsoft werkt aan een nieuw model. Het betreft een herziende versie van de Xbox Series S. Een releasedatum hiervan is tevens nog niet duidelijk.

Populair Nieuws