Counter-Strike 2 plotseling officieel aangekondigd

News
donderdag, 23 maart 2023 om 11:00
counter strike 2f1679561898
Er gingen al een paar geruchten rond dat Valve werkt aan Counter-Strike 2. De ontwikkelaar heeft de game nu plotseling officieel aangekondigd en de release is al vrij snel.
Ondanks dat Counter-Strike al ruim twee decennia oud is en de basis nog steeds hetzelfde is gebleven, blijft de shooter enorm veel spelers aantrekken. Sterker nog, Counter-Strike Global Offensive is permanent de meest gespeelde game op Steam en heeft dagelijks meer dan een miljoen actieve spelers.
De reeks kan binnenkort weer een lange tijd mee. Valve heeft namelijk plotseling Counter-Strike 2 officieel aangekondigd, zonder eerder een hint of teaser te droppen. Er waren wel een aantal geruchten die rond gingen, vanwege verwijzingen naar ‘cs2’ in gelekte bestanden.
Counter-Strike 2 wordt een gratis update voor Counter-Strike Global Offensive en moet ergens in de zomer van 2023 uitkomen. De shooter is dus al over een paar maandjes te spelen. Een aantal spelers kunnen er ook al eerder mee aan de slag. Valve heeft namelijk ook een Limited Test aangekondigd.

Wat is er nieuw in Counter-Strike 2?

Net zoals voorgaande delen in de Counter-Strike-reeks, heeft Valve besloten om de basis hetzelfde te houden in Counter-Strike 2. Volgens de ontwikkelaar wordt het wel de grootste technische sprong in de franchise, waardoor er nieuwe features en updates toegevoegd kunnen worden in de komende jaren.
Valve heeft al een aantal veranderingen aangekondigd. Zo zullen de maps een enorme make-over krijgen, worden smoke grenades compleet aangepast en zal de game ook responsiever aanvoelen.
Spelers die een enorme collectie aan skins hebben opgebouwd door de jaren heen in Global Offensive hoeven zich geen zorgen te maken. Valve meldt namelijk dat alle voorwerpen overgeheveld worden naar Counter-Strike 2.