Apple Watch wekker wordt niet meer belemmerd

News
donderdag, 23 maart 2023 om 10:00
apple watch 1682821f1620117239
Er is geen gebrek aan apparaten waarop je je wekker kunt zetten. Naast de gewone wekker kan het op je smartphone en natuurlijk ook op je smartwatch. Toch wil het nog wel eens mis gaan en daar hoopt de Apple Watch nu iets aan te doen.
Wie slaapt met een Apple Watch om en ook op het apparaat rekent voor de wekker, heeft misschien al eens gemerkt dat het mis kan gaan. De Apple Watch heeft namelijk een feature waarmee je hem de mond kunt snoeren als hij op een ongelukkig moment een notificatie geeft. Wanneer deze feature aanstaat hoef je alleen maar je hand op de wijzerplaat te houden om het geluid te stoppen.
Maar dat houdt ook belangrijke geluiden tegen, zoals wekkers. Als je dus toevallig in een houding terecht bent gekomen waarin je de Apple Watch afdekt, kan het zijn dat je je alarm nooit hoort. Daarom zorgt watchOS vanaf update 9.4, die binnenkort uitkomt, dat alarmen uitgezonderd zijn van deze feature zodat ze altijd afgaan.
Dat alarmen altijd doorkomen is overigens al normaal op de iPhone. De mute-schakelaar of niet storen-modus heeft geen invloed op of alarmen afgaan of niet. Voor wie de iPhone altijd gebruikte als wekker zal er dus niets veranderen, maar als je ‘s nachts vaak alleen je Apple Watch in de buurt hebt, is je wekker nu hopelijk een stukje betrouwbaarder.

Krijgt de Apple Watch nog meer nieuwe features?

Op de korte termijn zal de Apple Watch niet bijzonder veel gloednieuwe features krijgen, maar Apple heeft wel het één en ander in ontwikkeling voor toekomstige modellen. Er zou bijvoorbeeld gewerkt worden aan een sensor die je bloedsuiker meet. Ook heeft Apple een patent voor een functie die maakt dat je Apple Watch reageert op het bandje dat je aansluit.

Populair Nieuws