PS5 prijs of releasedatum bekendmaking? 'Aankondiging komt deze maand'

  De PS5 moet aan het einde van dit jaar uitkomen, maar we weten nog steeds niet de prijs en de specifieke releasedatum. Volgens Bloomberg zal Sony deze maand komen met een nieuwe PS5 aankondiging. Komen we dan eindelijk meer te weten?

  Update - Releasedatum en prijs onthuld

  Tijdens een tweede PS5 evenement in september heeft Sony officieel de releasedatum van de PlayStation 5 onthuld. De console verschijnt in een select aantal landen al op 12 november, waarna de rest van de wereld op 19 november toegang krijgt tot de console. Ook de prijs is onthuld. De normale variant kost 499,99 euro, terwijl de All Digital-versie 399,99 euro gaat kosten.

  Oorspronkelijk bericht volgt hieronder:

  Er gaan al een tijdje geruchten dat Sony een presentatie heeft gepland over de PS5 in augustus. Toen het Japanse bedrijf kwam de bevestiging kwam dat op 6 augustus een State of Play gepland staat, leek dat het moment te zijn. Daarin zal de focus alleen liggen op PS4 en PS VR games en zullen er geen ‘grote PS5 aankondigingen’ komen. Qua nieuwe berichtgeving over de PS5 kan er tijdens het evenement alleen updates komen over al aangekondigde next-gen games.

  Volgens een artikel van Bloomberg zal Sony deze maand toch nog komen met een grote aankondiging over haar next-gen console. Dat laat een medewerker bij PlayStation, die anoniem wil blijven, weten aan de publicatie. Die presentatie zal moeten komen naast de al ingepland State of Play.

  Aankondiging voor PS5 pre-orders

  Het zou in de lijn der verwachting liggen dat tijdens die presentatie de releasedatum en/of de prijs van de PlayStation 5 bekendgemaakt zal worden. Eerder liet Sony weten dat fans zich geen zorgen hoefden te maken over het plotseling openen van de pre-order pagina. Voordat die optie live zal gaan, zal voornamelijk de prijs een belangrijke rol gaan spelen. Het lijkt dat ook logisch dat Sony de prijs van de next-gen console bekend wil maken, voordat spelers de PS5 kunnen reserveren.

  Dit artikel is op 16 oktober 2020 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.