PS5 prijs gerucht klopt niet volgens voormalig Xbox topman

News
woensdag, 24 juni 2020 om 10:20
ps5 design 2f1591950588
Al sinds de aankondiging van de PS5 wordt er sterk gespeculeerd over de prijs van de aankomende next-gen console. Volgens voormalig Xbox baas Albert Penello lijkt er alleen weinig te kloppen van de laatste geruchten die de ronde doen.
Sinds de PS5 presentatie van Sony eerder deze maand is eigenlijk alles over de aankomende next-gen console bekend, behalve de prijs. Het Japanse bedrijf komt daarnaast met twee verschillende versies van de PlayStation 5, waarbij het niet duidelijk is of de Digital Only versie goedkoper zal zijn of meer geheugen zal hebben.
Voor de PS5 gaan er verschillende verhalen rond over de prijs. Volgens vroege postings op webshops lijkt de console de deur uit te gaan voor 400 dollar, maar anderen zetten de prijs juist een stuk hoger op 600 dollar. Dat laatste gaat voor Albert Penello, voormalig de baas van marketing bij Xbox, te ver. Dat laat hij weten middels een tweet.

Mexican standoff tussen Sony en Microsoft

Penello denkt dat de console van Sony niet zal komen boven de 500 dollar, ‘maar zeg nooit nooit’. Ondertussen heeft Microsoft ook nog geen prijs bekendgemaakt voor haar Xbox Series X. Het lijkt erop dat de twee bedrijven wachten op de prijs van hun concurrent, om er vervolgens onder te duiken.
Beide bedrijfen zouden naar verluid in augustus de prijs en releasedatum onthullen, maar tot nu toe is het van beide kanten op dat vlak aardig stil gebleven. Wel heeft Sony een State of Play gehouden op 6 augustus. De aankondigingen daarvan kun je hier vinden.
Dit artikel is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws