'Microsoft wil de Xbox Series X prijs onder de PS5 prijs houden'

News
donderdag, 18 juni 2020 om 8:15
xbox series xf1637772091
De release van de nieuwe generatie consoles komt steeds dichterbij, maar een echte prijs is nog niet bekend van beide consoles. Onlangs lekte de mogelijke prijs van de PlayStation 5 nog via Amazon Frankrijk en nu duikt er een gerucht op over de prijs van de Xbox Series X. Die prijs moet namelijk onder die van de PS5 blijven.
Volgens insider en Beyond 3D gebruiker Eastmen gaat Microsoft de Xbox Series X namelijk erg scherp prijzen, waardoor de prijs van haar console onder die van de PS5 blijft. Eastmen lekte eerder al betrouwbare informatie over plannen van Microsoft en lijkt dat nu weer te doen. De lekker meldt een prijskaart die gelijk staat aan de gelekte PS5 Digital Edition prijs, namelijk 400 dollar. Het zou volgens hem dan om de Xbox Series X variant mét een disclade gaan, waardoor deze versie 100 euro goedkoper moet worden dan de PS5 versie met een disclade.
De prijskaart van 400 dollar is daarbij volgens Eastmen niet definities en daarbij niet de enige scherpe prijs die Microsoft in petto heeft. De consolefabrikant komt namelijk ook nog met een goedkopere variant van de Xbox Series X die de toepasselijke naam Xbox Series S zou dragen. Deze console zou het met minder teraflops moeten doen en een prijskaartje krijgen van ongeveer 250 dollar.

Mic-drops in juli

Aal deze scherpe prijzen zouden voor een verlies per console zorgen dat Microsoft goed maakt met de verkoop van games en abonnementen. De prijs van de console is daarbij sterk afhankelijk van de strategie van Sony. Als Sony de prijs van de PlayStation 5 hoger legt, zal Microsoft dat ook doen met de Xbox Series X
Tijdens het Inside Xbox evenement in juli zal Mirosoft volgens Eastmen de consoleprijs onthullen. Daarbij komt Microsoft dan met een onthulling van de Xbox Series S om zo een nacht van mic-drops te vullen. Daarnaast zal Microsoft dan een line-up van games tonen die de rest doet verbleken. Titels noemde Eastmen alleen niet. Naast de aankondiging van de kleine broer van de Xbox Series X en een hele rits toffe games komt Microsoft in juli met een aantal andere aankondigingen die zowel Sony en Nintendo, maar ook Amzon, Google en Netflix naar de kop zullen steken.

Hoewel Eastmen al eerder betrouwbaar bleek te zijn als lekker, moet al deze informatie nog wel met een flinke korrel zout genomen worden totdat Microsoft daadwerkelijk iets aankondigt.

Populair Nieuws