PS Now kaarten worden uit winkels gehaald, voorbode voor PlayStation Game Pass?

News
donderdag, 13 januari 2022 om 9:30
Sony is bezig om alle PS Now kaarten uit winkels in Nederland te halen. Die mogen niet meer worden verkocht wanneer de retailers weer open mogen gaan. De terughaalactie lijkt op een voorbode voor de lancering van de PlayStation Game Pass.
Wanneer de gamewinkels in Nederland eindelijk weer open mogen gaan, dan zullen er geen kaarten meer hangen voor een abonnement op PS Now. XGN heeft vernomen dat de PlayStation Now-kaarten begin januari al uit de schappen zijn gehaald bij Game Mania. Dat wordt nog eens bevestigd via de website van de winkel, waar de kaarten ook niet meer in de online shop zijn te vinden. Bij MediaMarkt zijn ze ook uit het assortiment verdwenen, alleen bij bol.com zijn er nog kaarten te vinden.
Het weghalen van de PS Now kaarten lijkt mogelijk een voorbode te zijn voor de lancering van Project Spartacus, wat ook wel bekendstaat als de PlayStation Game Pass. Naar verluidt komt Sony namelijk met een nieuwe dienst die geïntegreerd zal worden met PlayStation Plus. Voor een maandelijks bedrag krijgen spelers dan toegang tot een grote bibliotheek aan PS4 en PS5 games. Jason Schreier van Bloomberg bevestigt dit nog eens via Twitter.

PS Now verliest strijd met Xbox Game Pass

Het is geen verrassing dat Sony mogelijk met een drastische verandering gaat komen voor PlayStation Now. In de strijd met de Xbox Game Pass is de dienst van de Japanse uitgever namelijk flink aan het verliezen. En dat is niet zo vreemd als je kijkt naar wat PS Now en de Xbox Game Pass bieden.
Via PS Now is het namelijk bij veel games niet mogelijk om ze te downloaden - op PS4 games na - waardoor je snel last kan krijgen van vertraging en input lag. Het aanbod is bovendien niet bepaald sterk te noemen. Ondertussen breidt Microsoft de bibliotheek van de Xbox Game Pass constant uit en verschijnen first party games vanaf dag één op de dienst, naast andere grote titels. Tel daar ook nog eens de mogelijkheid bij op om games te downloaden en het is duidelijk dat Sony snel iets moet gaan doen aan haar PS Now-strategie.

Populair Nieuws