Obscure PS2-game krijgt mogelijk een PS5 release

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 10:00
bloodrayne 1 and 2 are getting pc remasters in november 2020 ykzyf1642149088
Het ziet er naar uit dat een oude PlayStation 2 titel nieuw leven krijgt op de PlayStation 5. Het betreft BloodRayne, een PS2-game uit 2003 van ontwikkelaar Terminal Reality. De hack-and-slash reeks lijkt naar de PS5 te komen als we een nieuwe ESRB-rating mogen geloven.
De ESRB, de organisatie die games voorziet van een leeftijdskwalificatie in de Verenigde Staten, heeft recentelijk een rating uitgedeeld aan een re-release van BloodRayne die voor de PS5 bedoeld is. Er lekt wel vaker iets uit bij de ESRB, wat doorgaans betekent dat de game in kwestie bijna klaar is voor release. Toch is de releasedatum van de re-release van BloodRayne nog niet gelekt en is het dus even afwachten om te zien of het lek klopt.
Opvallend is het lek wel gezien er al een tijdje geruchten gaan rondom Project Spartacus, een vernieuwde versie van PlayStation Plus die meer weg moet gaan hebben van Xbox Game Pass. Vermoed wordt dat één van de drie opties die Project Spartacus moet gaan bieden toegang geeft tot backwards compatibily. Ook dit is nog niet bevestigd, maar het lek van BloodRayne is één van vele leaks die een indicatie lijken te geven voor de aanstaande "PlayStation Game Pass".
Eerder deze week werd namelijk ook al duidelijk dat PlayStation Now-kaarten niet meer in de winkels worden verkocht. Volgens de geruchten rondom Project Spartacus zou PlayStation Now compleet verdwijnen wanneer Project Spartacus lanceert. Dat zou dit voorjaar moeten gebeuren.

Wat is BloodRayne?

Uiteraard is het ook mogelijk dat BloodRayne opnieuw verschijnt op de PlayStation 5. In 2020 werden immers al PC-remasters uitgebracht. Voor wie niet bekend is met de reeks, is het misschien goed om te weten waar de game over gaat. In deze hack-and-slash game uit 2003 speel je als Rayne, een vampierjager die allerlei missies moet uitvoeren gedurende de Tweede Wereldoorlog. Toen de game oorspronkelijk verscheen, kreeg de game redelijk goede scores. Op Metacritic heeft de game een 75 op de PlayStation 2.

Populair Nieuws