'PS Plus wordt omgebouwd tot Game Pass-concurrent'

News
maandag, 06 december 2021 om 11:00
playstationf1625154278
Sony lijkt voor PlayStation met een serieus antwoord te komen op de Xbox Game Pass van Microsoft. De PlayStation-tak binnen het bedrijf gaf al een eerder aan met een antwoord op de Xbox Game Pass te komen, maar nu lijkt dit plan ook daadwerkelijk vorm te hebben gekregen.
Dat blijkt uit berichtgeving van Bloomberg, dat met insiders heeft gesproken. Het medium schrijft dat de nieuwe service, dat codenaam Spartacus zou hebben, een catalogus van klassieke en moderne games naar PlayStation 4 en mogelijk PlayStation 5 brengen. Het zou gaan om een maandelijks bedrag dat spelers moeten betalen voor de service.
De service zou gemengd worden met het al bestaande PlayStation Now en PlayStation Plus, waar de laatstgenoemde service moet blijven bestaan. PlayStation Now, dat toegang biedt tot een grote bibliotheek aan games, zou Sony langzamerhand doen verdwijnen. Met PlayStation Now hoeven spelers geen titels te downloaden, maar kunnen deze direct streamen. Het zelfs mogelijk om dit zonder PS4 of PS5 te doen, want de titels kunnen ook naar PC of laptop gestreamd worden.

Nieuwe service ook voor PS5?

In de lente van 2022 zou de service online moeten gaan. De structuur zou worden opgedeeld in drie lagen, waarbij de bestaande PlayStation Plus-bonussen als eerste laag functioneert. Laag twee zou uitgebreider zijn en toegang bieden tot een catalogus van PS4-games, waar in toekomst mogelijk PS5-titels volgen. Binnen de derde laag zouden uitgebreide demo’s, klassieke PS1, PS2, PS3 en PSP-titels en gamestreaming bevatten. Naast het nieuwe project, zou Sony ook werken aan het uitbreiden van cloud gaming.
Met ‘Spartacus’ zou Sony dus willen concurreren met Microsofts Xbox Game Pass. De Xbox Game Pass is een soort bibliotheek met verschillende games voor de Xbox en PC. De games zijn gratis te spelen voor abonnees. Maandelijks worden er nieuwe games toegevoegd, maar er gaan er ook een aantal weg.
Sony zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten van Bloomberg, dat met betrouwbare insiders heeft gesproken.