PS5 krijgt voorlopig geen nieuwe games in grote franchises

News
woensdag, 14 februari 2024 om 10:00
god of war ragnarok valhallaf1702025114
PlayStation is bekend om zijn exclusives. Een aantal van de grootste titels van de afgelopen jaren waren bijvoorbeeld God of War Ragnarok en Marvel’s Spider-Man 2. Maar in het komende jaar hoeven we niet zo’n titel te verwachten op de PS5.
Sony heeft onlangs zijn kwartaalbespreking gehad, waarbij ook verwachtingen voor het komende belastingjaar zijn gedeeld. Eén van die verwachtingen is mogelijk teleurstellend voor sommige PlayStation-fans. In het komende belastingjaar, dat eindigt in maart 2025, worden geen grote titels in bestaande franchises uitgebracht.
Dat wil niet zeggen dat PS5-eigenaren helemaal droog staan. Wat betreft first-party software blijft Sony gefocust op “werken met een hoge kwaliteit en het ontwikkelen van live-service games”. Er wordt dan ook gewerkt aan grote projecten, maar het zullen geen titels zijn in franchises als God of War, Spider-Man, of The Last of Us.
Sony verwacht dan ook dat er minder first-party titels worden verkocht in het komende jaar. Maar er wordt juist groei verwacht wat betreft third-party games. Het bedrijf zit zonder bekende franchises dus niet in de problemen.

Welke PS5-games komen er dit jaar aan?

Ook zonder franchises staan er grote titels voor de deur. Zo komt Team Ninja al snel met het gloednieuwe Rise of the Ronin. Niet al te veel later verschijnt ook Stellar Blade, eveneens een PS5-exclusive. Beide games verschijnen al vrij snel en het is nog even afwachten wat er zoal te spelen is in het najaar.