‘Deze Sony franchise krijgt wél een PS5 game dit jaar’

News
donderdag, 15 februari 2024 om 12:30
playstation 5f1603819462
Sony is niet van plan om in het komende jaar nieuwe PS5 games in grote franchises uit te brengen. Maar mogelijk komen er toch nog bekende namen voorbij. Volgens insider Jeff Grubb is “groot” het sleutelwoord in Sony’s uitspraken.
Sony kwam bij de laatste kwartaalbespreking met teleurstellend nieuws. Tot maart 2025 komt het bedrijf niet met nieuwe PS5 games in grote first-party franchises. Maar dat sluit niet uit dat er toch bekende gezichten te zien zullen zijn op de console dit jaar.
Journalist Jeff Grubb heeft bijvoorbeeld gehoord dat er dit jaar mogelijk een Astro-game verschijnt. De kleine robot behoort zeker niet tot Sony’s enorme franchises, maar elke PS5-eigenaar kent zijn gezicht dankzij Astro’s Playroom, dat is inbegrepen bij elke PS5-console. Die game is, ondanks dat het in feite een demo is voor de console en zijn controller, vrij hoog gewaardeerd.

Niet alleen nieuwe Astro op PS5?

Maar volgens Grubb ziet Sony titels als Astro niet als een grote franchise. Tijdens de kwartaalbespreking had het bedrijf het bijvoorbeeld over God of War en Spider-Man, titels die 15-miljoen of meer verkopen. Behalve Astro zijn ook andere kleinere franchises niet uitgesloten, die bijvoorbeeld minder verkopen, maar toch gewaardeerd worden.
Overigens komen er dit jaar ook gewoon grote exclusives uit op de consoles. Het gaat alleen vaak om nieuwe IP's. Er zijn bijvoorbeeld geheel nieuwe titels onderweg in de vorm van onder andere Rise of the Ronin en Concord.