YouTube past de dislike knop aan en pakt online pesters aan

News
donderdag, 11 november 2021 om 10:30
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
YouTube heeft een maatregel genomen waardoor kleinere YouTube kanalen zich prettiger kunnen voelen op het platform. Binnenkort zullen namelijk de hoeveelheid dislikes onder een video niet meer te zien zijn. Ook de 19 miljoen dislikes onder de YouTube rewind van 2018 zullen niet meer te zien zijn.
Het online bedrijf, waar dagelijks ontzettend veel video’s op geplaatst worden, heeft een beslissing gemaakt waardoor het binnenkort niet meer mogelijk is om de hoeveelheid dislikes onder een video te zien. In een blog, op de officiële blog pagina van YouTube, wordt de achterliggende gedachte uitgelegd. Zo is er eerder al geëxperimenteerd met deze optie en uit resultaat is gebleken dat minder gebruikers dat soort video’s gingen disliken.
Volgens YouTube zijn er veel mensen op het platform die voor de lol allerlei video’s disliken. En hoe meer dislikes een video heeft, hoe aantrekkelijker het voor anderen wordt om ook op die dislike knop te klikken. Mensen die online pesten zijn volgens het bedrijf in een groep het sterkst, en door die groep niet meer te laten zien is er de hoop om het platform wenselijker te maken voor anderen. Het bewijs voor deze dislike methode was eigenlijk al bewezen in de YouTube Rewind uit 2018, die met 19 miljoen dislikes de meeste gedislikede video op het hele platform is. YouTube Rewind is overigens officieel ingetrokken.

Blijft de dislike optie er nog wel?

Uiteraard zullen gebruikers nog wel de mogelijkheid hebben om video’s te disliken. Dit systeem zorgt er ook voor hoe goed je in het algoritme staat, en hoe beter een video het doet in het algoritme hoe vaker hij aan andere gebruikers aanbevolen wordt. Het verschil is nu alleen dat gebruikers niet meer kunnen zien hoe vaak een video gedisliked is. Voor veel kanalen zal dit een positief effect brengen op hun video’s. YouTube blijft haar platform verbeteren en uitbreiden, is is zo te zien nog lang niet van plan om te stoppen.