PS5 is te duur volgens Xbox baas Phil Spencer

News
woensdag, 04 november 2020 om 12:30
schermafbeelding 2020 11 04 om 095734f1695116394
Dat Phil Spencer, baas van Xbox, altijd uitgesproken is over de consoles van Microsoft is niets nieuws. Hiermee schroomt hij er niet bij om de PS5 door het slijk te halen. In een recent interview hint Spencer namelijk naar de prijs van de PS5. Deze zou volgens Spencer te hoog zijn in vergelijking tot de Xbox Series S en Xbox Series X.

PS5 is te duur in vergelijking tot Xbox Series X en S

In een interview met La Vanguardia deelt Spencer zijn mening over de prijs van de next gen-consoles. Hier wordt gemeld dat Xbox een stijging in het aantal spelers zag, nadat de Xbox een stuk goedkoper werd. Door dit feit gelooft Phil Spencer dat door de Xbox Series S veel mensen getrokken worden naar de kant van Xbox. De Xbox Series S kost namelijk maar 300 euro, wat bijna de helft is van de prijs van de PS5 en Xbox Series X.
Naast het goedkope console meldt Spencer dat Xbox Game Pass een grote rol gaat spelen in het goedkoper maken van games. Eerder kregen we namelijk al te horen dat veel titels voor de Xbox Series X en PS5 70 euro gaan kosten.

PS5 te duur volgens Spencer

Alhoewel Spencer de PS5 niet bij naam noemt is het wel duidelijk dat hij met 'bepaalde consoles' de PS5 bedoelt. Sony maakte eerder al bekend dat verschillende titels als Demon's Souls en Spider-Man: Miles Morales 70 euro gaan kosten. Spencer vermeld duidelijk dat Xbox de andere kant opgaat door meer games aan te bieden via Xbox Game Pass. Hiermee zou de PS5 over het algemeen een duurdere investering zijn dan een Xbox Series X of Xbox Series S.
Xbox Game Pass zal alle games van Microsoft krijgen, zoals Gears: Tactics, Halo Infinite en State of Decay 3. Hiermee slaat Xbox een grote slag in de console-oorlog. Sony biedt een verzameling PS4-games aan aan iedereen die een PS5 gaat kopen.

Populair Nieuws