PS5 games installeren gaat gepaard met glitch

News
maandag, 23 november 2020 om 9:15
schermafbeelding 2020 10 20 om 105024f1603190742
Het lijkt niet op te houden met de PS5 bugs en glichtes. Na de release van de PS5 zijn er al meerdere meldingen gedaan van zogeheten 'kinderziektes'. Alhoewel we betwijfelen of we dit nog kinderziektes mogen noemen heeft de PS5 weer last van een nieuw probleem. Zo zouden verschillende gamers tijdens het installeren van een PS5 game op schijf oog in oog komen te staan met een niet te downloaden game.

PS5 games installeren via schijf is geen goed idee

Op onder andere Twitter worden er meldingen gemaakt van deze PS5 glitch bij het installeren van verschillende PS5 games. Zo is er een gamer die de Devil May Cry 5 Special Edition wilde spelen vanaf een fysieke schijf. Tijdens het downloaden werd er alleen stilletjes ook een update gedownload van de titel, als deze beschikbaar is. Hierdoor krijg je last van in ieder geval een veel langzamere downloadsnelheid, maar daar houdt het niet bij op. De installatie van zo'n PS5 game zou ook gewoonweg stoppen, zonder dat deze verder kan gaan. Hierdoor zou je de schijf uit de PS5 moeten halen, deze er weer in doen en opnieuw beginnen met downloaden.
Jammer genoeg is hier nog geen oplossing voor, vanuit Sony of zelfs een andere partij. Het lijkt niet op te houden met de kinderziektes van de PS5 en deze is nu nog maar een kleine twee weken uit in de wereld, en zelfs maar vier dagen in Nederland. Wat vinden jullie van al deze PS5 kinderziektes? Kunnen jullie ermee dealen? Of is het eerder een dealbreaker? Laat het ons weten in de comments.

PS5 glitch houdt de verkoop niet op

Dat de PS5 een intens gewild console is is wel duidelijk geworden. Nederlandse gamer die een PS5 hebben kunnen bemachtigen mogen wel in hun handen wrijven, aangezien de console zo schaars was/is tijdens launch. De console is nu uit in Nederland, maar voorraden zeggen wat anders. Heb jij nog geen PS5 kunnen bemachtigen? Kijk dan in ons overzicht waar je tegenwoordig nog een PS5 kunt kopen. Dit overzicht wordt aangepast, zodra er meer bekend is.