Indies onder de loep: Ord, Jisei en Clea

  Regelmatig spelen wij leuke indies op de redactie. Dit zijn de games die ons afgelopen weken bezig hielden.

  Ord.

  Ord is een minimalistische Play Your Own Adventure game. Je krijgt steeds drie woorden voorgeschoteld: eentje die je locatie beschrijft en twee woorden die een keuze geven. Bijvoorbeeld: "Thuis, Koffie Vertrek". Veel keuzes leiden tot de dood en dus einde oefening, maar gaandeweg leer je de paden kennen die een succesvol verloop kennen. De game is juist door de minimalistische opzet bijzonder. Zelfs met drie woorden weet de game grappig te zijn en te boeien. Echt een indie-game die het waard is om te beleven.

  Ord. is uitgekomen op de Switch, PS4 en Xbox en kost 4,99 Euro.

  Jisei: The First Case HD

  Jisei is een visual novel waarin jij met supernatuurlijke krachten een moodzaak op moet lossen. Jouw kracht bestaat eruit dat je de dood van iemand kan herbeleven als je de dode aanraakt. In The First Case herbleeef je de dood van een vrouw in een delicatessezaak. Voor dat je verder op onderzoek uit kan gaan arriveert een politieagent in burger en ben jij ineens de hoofdverdachte. Aan jou om je onderzoek voort te zetten onder het toeziend oog van eerder genoemde politieagent in de hoop jezelf vrij te kunnen pleiten. Jisei is een HD remaster van het origineel dat al in 2010 uitkwam voor PC, MacOS en Linux.

  Nu is de game geport naar PS4, Xbox en Switch.

  Wat nog meer?

  Regelmatig spelen wij leuke Indies op de redactie. Dit zijn de games die ons afgelopen weken bezig hielden. Horror is een regelmatig terugkerend thema bij Indie games. Vooral pixelart games krijgen veelvuldig een horror-sausje mee. Ook Clea deelt dit thema, maar dan niet in pixelart uitgevoerd. Clea gebruikt een stijl die meer past bij papieren poppenkastpoppen en dat werkt prima. Qua gameplay heeft Clea veel weg van Lone Survivor, Stay en Home.

  Allen zijn 2D geori├źnteerd waar je een derde dimensie in kan door deuren te openen of kasten in kan duiken. En bij allen wordt je periodiek achterna gezeten door kwaadaardige geestachtigen. Clea kan echter prima op eigen benen staan. Zowel grafisch als qua gameplay is Clea een prima game die gedurende de speeltijd onderhoudend is. Je mag flink puzzelen en sluipen door zes hoofdstukken in de hoop dat je het huis van je ouders weet te ontsnappen.

  Loading...
  x

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.