PS5 games downloaden gaat gepaard met grote bug

News
vrijdag, 13 november 2020 om 17:30
reservar ps5f1600438482
De nieuwe PS5 heeft schijnbaar een bug in zijn systeem wanneer je een game wil downloaden. Dit fenomeen is gerapporteerd door verschillende gamers en journalisten. Alhoewel het niet tot nu toe niet bij alle PS5 games zo is, zijn er toch een aantal grote titels die hier last van hebben.

PS5 games lopen vast tijdens downloaden

De bug tijdens het downloaden van PS5 games verschijnt als je een titel voor de eerste keer wilt downloaden op je PS5. De bug kan in twee vormen komen. Zo kan een game 'Queued for download' zijn en daar in blijven steken. De andere PS5 bug meldt dat er een download error is vastgesteld tijdens het downloaden van je PS5 games. Een grote speler in dit probleem is Call of Duty: Black Ops Cold War. Aangezien de PS5 glitch niet makkelijk op te lossen is, heeft Activision laten weten dat de beste manier om dit op te lossen is, om een fabrieksherstel van de PS5 te doen.
black ops cold war leaksf1602423433

Meer PS5 games hebben last van download bug

Het probleem is niet alleen vastgesteld bij Call of Duty: Black Ops Cold War. Er zijn meerdere meldingen dat PS5 games als Demon's Souls, Spider-Man: Remastered, Sackboy: A Big Adventure en zelfs de Disney+ app vast blijven staan op hun download. Sony heeft tot nu toe geen officieel bericht naar buiten gebracht over hoe dit probleem opgelost kan worden. Op het moment van schrijven is de enige mogelijkheid dus de optie van Activision: Een volledige fabrieksherstel van de PS5.