PS5 firmware krijgt stilletjes update voor PS5 Slim

News
donderdag, 09 november 2023 om 15:30
ps5 vs ps5 slimf1697110480
De nieuwe versie van de PlayStation 5 ligt binnenkort in de winkel. Qua functionaliteit is hij niet echt anders dan de originele versie. Maar toch is de firmware van de PS5 nu specifiek voor de nieuwe console aangepast.
Na drie jaar krijgt de PS5 voor het eerst een herzien model. Deze wordt door veel fans de PS5 Slim genoemd, omdat hij wat kleiner en lichter is. Verder is een afneembare disc drive de enige grote verandering, dus je zou denken dat de firmware van de PS5 niet hoeft worden aangepast aan de PS5 Slim.
Maar er is toch stilletjes iets veranderd in een nieuwe update. De nieuwste versie van de PS5 firmware verbetert officieel alleen de stabiliteit van de console. Zichtbare veranderingen zijn er in dat geval meestal niet, maar toch hebben gebruikers er één ontdekt die niet in de patch notes staat.
De animatie die speelt wanneer je de console uitschakelt is namelijk veranderd. Deze toonde altijd de voorkant van de console met de lichten tussen de panelen en het zwarte midden, maar nu zijn alleen de lichten nog te zien en wordt de rest van de console niet meer getoond. Dat is waarschijnlijk omdat de PS5 Slim een iets ander aanzien heeft dan het eerdere model: nu is de animatie geschikt voor beide consoles, zonder dat de firmware hoeft te weten op welke hardware hij draait.

Wanneer is de release van de PS5 Slim?

Sony heeft nooit een releasedatum aangekondigd voor de PS5 Slim, behalve dat hij in november in de winkel zou liggen. Inmiddels zijn er wel foto’s en video's opgedoken van de nieuwe versie, zowel in magazijnen als in handen van gebruikers. Er is ook een bundel met Call of Duty Modern Warfare 3, wat doet vermoeden dat de console rond 10 november, de releasedatum van de game, in het wild moet gaan verschijnen.

Populair Nieuws