Wens van The Legend of Zelda-regisseur komt 13 jaar later eindelijk uit

News
donderdag, 09 november 2023 om 16:30
zelda tears of the kingdom artf1663164801
Nintendo heeft gisteren bekendgemaakt dat er een The Legend of Zelda-film wordt gemaakt. Een wens van de regisseur komt daarmee na dertien jaar eindelijk uit.
Na het immense succes van The Super Mario Bros. Movie was het eigenlijk een kwestie van geduld voordat Nintendo een nieuwe film zou aankondigen. Toch kwam het als een vrij grote verrassing dat er een live-action film van The Legend of Zelda in de maak is. Velen hadden namelijk een animatiefilm van de hand van Illumination verwacht.
Om het project te leiden is bovendien een opvallende naam uitgezocht. Wes Ball is namelijk de regisseur voor de film, maar hij heeft nog niet veel projecten op zijn naam staan. Hiervoor heeft hij de Maze Runner-trilogie gemaakt, evenals Kingdom of the Planet of the Apes, die in 2024 moet uitkomen.
Misschien heeft het iets te maken met de wens van Ball uit 2010. Destijds was iedereen lyrisch over het net uitgekomen Avatar van James Cameron. Volgens Ball was er een andere grote film die met behulp van motion capture gemaakt moest worden: The Legend of Zelda. De regisseur maakte die wens, ondanks dat hij naar eigen zeggen ‘nooit de kans krijgt om de film te regisseren’. Daar had hij het dus bij het verkeerde eind.

Hulp van grote namen

Ball is natuurlijk niet alleen verantwoordelijk voor The Legend of Zelda-film. Hij krijgt namelijk hulp van twee grote namen. Ten eerste zal niemand minder dan Shigeru Miyamoto bij het project betrokken zijn, de bedenker van de franchise. Miyamoto was ook al eerder nauw betrokken bij The Super Mario Bros. Movie.
De andere grote producent voor de film is Avi Arad. De Amerikaan is een veteraan in Hollywood en is de oprichter van Marvel Studios en is evenals de producent geweest voor veel Marvel-films bij Sony Pictures, waaronder de Spider-Man-trilogie met Tom Holland.