Nintendo Switch 2 betekent niet het einde van de Switch

News
donderdag, 09 november 2023 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
Hoewel Nintendo ontkent dat er iets waar is van de meeste grote Switch 2-geruchten, is het vrij waarschijnlijk dat er toch binnen afzienbare tijd een opvolger van de Switch wordt onthuld. Maar zelfs wanneer die in de winkel ligt, blijft Nintendo de originele Switch ondersteunen. Het bedrijf is niet van plan zich te houden aan de traditionele levenscyclus van een console.
De Nintendo Switch is in maart 2024 zeven jaar oud en er wordt dan ook redelijk snel een opvolger verwacht. Toch staan er voor 2024 ook nog aardig wat Switch-games op het programma. Dat is geen toeval, blijkt uit de recente investeerdersbijeenkomst van Nintendo.
Het is namelijk de bedoeling dat de Switch nog nieuwe games blijft krijgen, “zonder dat [Nintendo] gebonden is aan het tradionele concept van de levenscyclus van een platform”. In het verleden is Nintendo qua focus vaak snel overgeschakeld van een oud platform naar een nieuwe console. Ook toen het bedrijf zei dat de Switch geen vervanger was voor de Wii U en 3DS, stopte de games-toevoer voor beide oudere platformen vrij snel.
De suggestie lijkt nu te zijn dat er nog langer games blijven verschijnen voor de Switch nadat de Switch 2 lanceert. Dat is zeker geen onlogische keuze gezien het enorme aantal potentiële spelers dat een Switch heeft. Of dat publiek bediend wordt met games die specifiek voor Switch zijn en niet voor Switch 2, of dat er dubbele releases zullen zijn, zoals bij PlayStation een Xbox de laatste jaren de strategie was, is de vraag.

Al veel Switch games op de planning voor 2024

Het komende jaar ziet er trouwens nu al niet verkeerd uit voor de Switch. Er zijn genoeg games aangekondigd om in ieder geval een half jaar te vullen. Onder andere Another Code Recollection, Princess Peach Showtime!, Luigi’s Mansion 2 HD en Paper Mario: The Thousand Year Door moeten volgend jaar op Switch verschijnen.