PS5 exclusive per ongeluk bevestigd voor PC?

News
dinsdag, 06 september 2022 om 11:00
playstation 5f1603819462
Sommige onthullingen zijn enorme verrassingen, maar die vlieger gaat niet meer op voor een eventuele PC port van Returnal. Er is al meerdere keren uitgelekt dat deze game naar PC komt. Nu heeft ontwikkelaar zelfs een PC-versie van de game getoond tijdens een presentatie.
Een PC port van Returnal lijkt vrijwel onvermijdelijk. Een dergelijke port werd voor het eerst gesuggereerd door de roemruchte Nvidia lekken, waarbij een enorme lijst games naar buiten kwam waarvan er inmiddels erg veel zijn uitgekomen. Later verscheen ook een onaangekondigde game in SteamDB waarvan veel bestanden leken te verwijzen naar Returnal.
Daar komt nu ook nog eens bovenop dat ontwikkelaar Housemarque zelf een versie heeft getoond die draait op een PC. Tijdens GDC 2022 heeft de ontwikkelaar een presentatie gehouden over particle effects, waarbij ook debug informatie in beeld was. Alexander Battaglia van Digital Foundry wijst erop dat die debug informatie voor een PC-versie van de game is.
Het is op zich niet ondenkbaar dat Housemarque intern een PC-versie van de game heeft die niet uit gaat komen. Maar gezien alle eerdere lekken en Sony’s grotere aandacht voor PC-ports van PlayStation games lijkt het onwaarschijnlijk dat dat hier het geval is. Alles wijst erop dat een PC-port van Returnal één van Sony’s slechts bewaarde geheimen is.

Wanneer komt Returnal naar PC?

Ondanks alles is een PC-versie van Returnal nog niet aangekondigd. De game kreeg op Steam een aantal maanden geleden veel updates die deden vermoeden dat een aankondiging er snel aan zat te komen. Er gaan geruchten dat Sony snel een PlayStation Showcase of State of Play houdt, wat een geschikte plek zou kunnen zijn om Returnal voor PC te onthullen.

Populair Nieuws