PC release Returnal lijkt er bijna aan te komen

News
maandag, 11 juli 2022 om 14:30
returnal 2341723f1626174805
Sony is de laatste tijd druk bezig met het brengen van grote PlayStation-exclusive games naar PC. Daar lijkt nu binnenkort ook een PC release voor de science-fiction game Returnal aan te komen.
Er gaan al een tijdje geruchten dat Sony ook Returnal naar PC wil brengen. De game kwam op 30 april 2021 exclusief uit voor de PlayStation 5 en lijkt nu wel over de grootste sales-drempel heen te zijn. Dat is dus de ideale tijd voor de Japanse uitgever om een game een port te geven naar PC.
Een release van Returnal op een ander platform is nog niet officieel aangekondigd door Sony, maar er staat al een tijdje een game in de database van Steam genaamd 'Oregon'. Het lijkt er wel heel erg dat dit Returnal betreft, mede door de namen Helios (het schip van protagonist Selene) en Atropos (de planeet waar de game zich afspeelt) die worden benoemd.
Oregon heeft nu de laatste tijd veel updates gekregen, wat erop lijkt dat een aankondiging en release op PC aanstaande is. Dat meldt VGC. Zo is er nu een verwijzing naar de Tower of Sisyphus bijgekomen, de recente DLC voor Returnal, en zijn er negentien nieuwe talen voor de achievements toegevoegd.

Veel nieuwe PC ports van Sony

Returnal is zoals gezegd niet de eerste game die Sony naar PC brengt. De uitgever heeft eerder al aangegeven veel waarde te zien in het brengen van de populaire titels naar het platform, mits het niet de sales op de PlayStation 4 en 5 in de weg zit.
Eerder kregen al games als Horizon Zero Dawn, God of War, Days Gone en Uncharted 4 een port. In tegenstelling tot veel andere ports waren de games meteen ook technisch goed in orde op PC, mede doordat Sony recent een Nederlandse studio heeft overgenomen die zich specialiseert in PC ports.