PS5 Blu-ray discdrive draait elk uur zonder reden

News
dinsdag, 24 november 2020 om 8:15
playstation 5 8f1603819759
Mensen met een PlayStation 5 op release hebben weten te bemachtigen zijn ongetwijfeld dolblij met de console. Ze zullen waarschijnlijk ook een paar gekke dingen opgevallen zijn, zoals de discdrive die elk uur zonder reden even draait.
Dit viel een aantal PS5-bezitters op toen ze de console in gebruik namen. De Blu-ray drive van de Sony console schijnt tussendoor namelijk elk uur aan te gaan en even te draaien. Dit gebeurt ook als er een game vanaf de SSD gespeeld wordt en de Blu-ray drive niet in gebruik is. Op Reddit kwam een gebruiker met de melding van deze 'bug', waarna velen dit beaamden. Het draaien van de Blu-ray discdrive viel op omdat de console juist zo muisstil is.
Sommige gebruikers meldden nog dat dit waarschijnlijk slechts een check is van de interne systemen zoals de DRM, maar daarvoor hoeft de console niet de Blu-ray aan te slingeren. Waarom de discdrive van de PS5 precies aanspringt. is nog onbekend. Sony heeft verder nog niet gereageerd op deze melding vanuit de PS5-bezitters.

PS5 kampt met meer kinderziektes vlak na release

De PS5 heeft dit niet als enige bug. Zo heeft de console een glitch, waarbij mensen een game niet zomaar vanuit een schijfje kunnen installeren en zijn er PlayStation 5 consoles die toch erg veel geluid maken. Daarnaast crashen sommige consoles zodra deze in de rustmodus gezet worden.

Populair Nieuws