Veel klachten over lawaaierige PlayStation 5

News
vrijdag, 20 november 2020 om 14:30
ps5 liggendf1653392944
Het was even wachten, maar donderdag was die er dan eindelijk. Na lang wachten was het eindelijk ‘launch day’. De PlayStation 5 was eindelijk te koop in Europa al moeten veel mensen vanwege het kleine aanbod toch nog even wachten. De PlayStation 5 kreeg de afgelopen maanden veel lof, maar er zijn ook hier en daar nog wat puntjes van kritiek. Eén van die punten waar we de laatste tijd helaas veel van horen is het feit dat de PlayStation 5 soms wel erg lawaaierig is.

Het aantal klachten neemt flink toe

In de eerste instantie kregen we nog de indruk dat de PlayStation 5 een hele stille console zou gaan worden, maar dat is helaas niet helemaal het geval. Vorige week ontvingen we vanuit Japan en Amerika al berichten dat de PlayStation 5 op z’n tijd best veel lawaai kon maken. Maar nu de PlayStation 5 ook is uitgekomen in Europa, horen we die geluiden ook steeds meer vanuit Nederland. Op zich is het niet heel verwonderlijk dat de PlayStation 5 op z’n veel tijd veel geluid maakt. Er zit immers een geavanceerde grafische kaart in en dat zorgt wel vaker voor het nodige lawaai. Het is lijkt ook zeker niet bij elke PlayStation even erg, maar het kan zich tot ontwikkelen tot een heikel puntje voor in de toekomst.
De ventilatiegeluiden lijken dan ook gelukkig niet zo erg als bij bijvoorbeeld een Xbox 360. Maar als je lang aan het gamen bent kan zo’n laag geluid toch best gaan irriteren.

Niet goed, geld terug?

Sony geeft wel aan bewust te zijn van dit probleem, maar vind de prioriteit voorlopig nog niet zo groot om er iets aan te doen. Als je PlayStation 5 iets meer geluid maakt dan gemiddeld kun je de console niet vervangen, dat doet Sony alleen als de PS5 echt defect lijkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties