Square Enix kondigt The World Ends with You vervolg aan

News
dinsdag, 24 november 2020 om 8:45
neo the world ends with youf1606203046
The World Ends with You krijgt eindelijk een vervolg. Dat heeft Square Enix bekendgemaakt. De nieuwe telg in de franchise gaat Neo: The World Ends with You heten en komt zomer 2021 naar PS4 en Nintendo Switch.
Met een toffe trailer heeft Square Enix het langverwachte vervolg op The World Ends with You uit de doeken gedaan, compleet met een release in de zomer van 2021 op PS4 en Nintendo Switch. De nieuwe game, Neo: The World Ends with You, neemt je mee naar het bekende Shibuya in hartje Tokio, waar 'The Reapers' game, een spel waarin op leven en dood gestreden moet worden, gespeeld wordt.
Met het nieuwe karakter Rindo onder de knoppen moet je de straten van Shibuya verkennen om zelf onder dwang aan dit zieke spel deel te nemen. Onderweg zal je alle geheimen achter het spel ontrafelen, terwijl je geniet van een Shibuya dat levendiger dan ooit is. Je gaat niet alleen op pad maar hebt een aantal andere karakters bij je om je te ondersteunen.
Neo: The World Ends with You zal een bekende look hebben. De game is namelijk compleet vormgegeven in de stijl van zijn voorganger. Deze stijl is gebaseerd op stripverhalen en kent een anime-achtig uiterlijk. Ook de speelstijl zal bekend ogen, waarin je vrij bent om Shibuya in volle glorie te verkennen zoals je wil en weer monster naar hartenlust mag verslaan.

Niet alleen een nieuwe The World Ends with You game

Neo: The World Ends with You komt niet alleen. Naast deze nieuwe game, is er namelijk ook een animatiefilm onderweg. Deze film grijpt terug naar de avonturen van Neku Sakuraba uit het eerste deel en wordt ondersteund door onder andere Tetsuya Nomura. Hij is de regisseur achter Kingdom Hearts en daarnaast designer bij een aantal Final Fantasy games. De animatie staat gepland voor een release in april 2021 in Japan. Of deze ook naar het Westen komt, is nog niet bekend.
Hieronder een trailer van de The World Ends with You-anime: