PS5's worden aangeboden voor bijna 2000 dollar

News
vrijdag, 13 november 2020 om 11:30
ps5 designf1591945132
Nu de PS5 officieel gelanceerd is in een select aantal landen, volgen bizarre dagen op sites als eBay. De nieuwe console van Sony wordt door scalpers voor zo'n 1700 dollar aangeboden. De PlayStation 5 is sinds het pre-orderfisasco in september nergens meer verkrijgbaar.
Nu de PlayStation 5 eindelijk in de schappen ligt (in het buitenland) wordt de console veelvoudig aangeboden door scalpers op websites als eBay voor bizarre prijzen. Scalpers, personen die consoles opkopen en ze vervolgens voor hoge winst willen verkopen, hopen optimaal te profiteren van de reusachtige vraag naar PS5 consoles. Prijzen lopen hierdoor op tot soms wel 1700 dollar, omgerekend een kleine 1440 euro.

PlayStation 5 release in Nederland

In Nederland zijn de prijzen voor de PlayStation 5 nog niet naar dit bizarre niveau opgelopen. Mogelijk volgt dit nog wanneer de console op 19 november in Nederland gelanceerd wordt. Ook in het kikkerlandje zijn de pre-orders voor de PlayStation 5 zo goed als vergeven. Via ons overzicht kun je checken waar je misschien nog kans maakt op een pre-order. Coolblue moet de verkoop immers nog starten.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

PS5 scalpers moeten van consoles af

Dat de scalpers zo snel mogelijk van de consoles af willen heeft natuurlijk een goede reden. Sony is druk bezig met nieuwe voorraad regelen voor consumenten. Wie de console heeft ingekocht maar deze niet wil gebruiken blijft met een console achter als de voorraad tijdig wordt aangevuld.
Dat er met zulke hoge prijzen over de balk gesmeten wordt, zagen we eerder dit jaar ook al terug bij de Xbox Series X. Deze ging (ook in Nederland) voor recordbedragen over de digitale toonbank. In Nederland liep de prijs tot wel 1000 euro op.
De PlayStation 5 is vanaf 19 november verkrijgbaar in Nederland. Onze review van de console kun je hier lezen!