‘Pro-modellen iPhone 15 worden duurder dan iPhone 14 Pro’

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 9:30
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Er gaan de afgelopen tijd een hoop geruchten rond over de iPhone 15. Dat is niet zo gek: naar verwachting kondigt Apple volgende maand de nieuwe lijn iPhones aan. Nu gaat het weer om geruchten over de prijs: de Pro-modellen zouden duurder worden dan de iPhone 14 Pro’s.
Volgens de Taiwanese Digitimes, die sprak met ingewijden uit de toeleveringsketen, worden de nieuwe iPhone 15 Pro en 15 Pro Max ‘tussen de 100 en 200 dollar’ duurder dan de iPhone 14 Pro-modellen. Apple zou volgens de nieuwssite vanwege de prijsstijging rekening houden met een lager aantal verscheepte iPhones. Hoewel het bedrijf eerst mikte op 83 miljoen voor dit jaar, heeft Apple het aantal verlaagd naar 77 miljoen.
Er gingen dit jaar al vaker geruchten rond over een prijsverhoging van de Pro-modellen. In januari ging het om een gerucht op het Chinese social media-platform Weibo, maar vorige maand liet ook analist Jeff Pu weten een prijsverhoging te verwachten. Pu verwachtte met name dat de Pro Max een stuk duurder zou worden, waarschijnlijk omdat dit model naar verwachting een periscopische camera krijgt.

Release Apple iPhone 15 Pro Max mogelijk vertraagd

Door die camera lijkt het er overigens op dat de iPhone 15 Pro Max een paar weken wordt vertraagd. Volgens een analist van de zakenbank Morgan Stanley verschijnen de meeste iPhone 15-modellen traditiegetrouw in september, maar de Pro Max pas in oktober. Dit zou komen doordat Sony de beeldsensor niet op tijd gereed had, waardoor de productie van het model later op gang is gekomen.

Populair Nieuws