Little Nightmares III aangekondigd inclusief nieuwe co-op modus

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 10:00
little nightmares iiif1692776782
Goed nieuws voor fans van de Little Nightmares-reeks. Supermassive Games heeft namelijk officieel Little Nightmares III uit de doeken gedaan. Het nieuwe deel is ook in co-op te spelen.
Tarsier Studios wist in 2017 te verrassen met Little Nightmares, een 2.5D puzzle-platformer met horror-elementen. Na een succesvolle sequel is het nu alweer tijd voor het derde deel in de reeks. Supermassive Games heeft Little Nightmares III officieel aangekondigd in samenwerking met Bandai Namco. Het nieuwe deel wordt dus niet gemaakt door Tarsier Studios, maar Supermassive Games, dat eerder verantwoordelijk is geweest voor de Enhanced Edition van Little Nightmares II.
Dat is niet de enige verandering. In plaats van Mono en Six nemen spelers nu de controle over Low en Alone. Beide personages zitten vast in de Spiral, een cluster van dystopische werelden. Ze moeten samenwerken om door de nachtmerries heen te komen en een nog veel grotere dreiging te voorkomen.
Beide personages hebben de beschikking over unieke tools, die nodig zijn om puzzels op te lossen. Zo heeft Alone een moersleutel waarmee muren gesloopt kunnen worden, terwijl Low een boog heeft om touwen door te schieten of vijanden van veraf te bestoken.

Monsters ontwijken in co-op

Het level dat wij hebben mogen aanschouwen speelde zich af in een enorme stad. De voorheen sprankelende metropolis is alleen verlaten, met alleen nog versteende mensen en ruïnes als herinnering. De mogelijke oorzaak daarvan is Monster Baby, een enorme reus die Low en Alone constant zal belagen in Necropolis, de nieuwe naam van de stad.
Het oplossen van de puzzels kan je deze keer ook samen doen met een vriend. Little Nightmares III kan namelijk in online co-op worden gespeeld of in singleplayer. De game komt in 2024 uit voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.
Supermassive Games komt daarnaast ook met een speciale podcast-serie genaamd The Sounds of Nightmares. In deze podcast wordt er in zes afleveringen meer verteld over het universum van Little Nightmares.

Populair Nieuws