‘iPhone 15 Pro Max wordt ook duurder’

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 9:30
iphone 14 prof1672917626
De iPhone is niet bekend om een bescheiden prijskaartje. Ook dit jaar worden er weer hogere prijzen verwacht. Een analist wijst nu in het bijzonder de iPhone 15 Pro Max aan als een model dat flink in prijs omhoog gaat.
Wie elke mogelijke iPhone feature wil hebben én graag een groot scherm wil, is aangewezen op de Pro Max-versie van de smartphone. Het nadeel daarvan is dat dat ook de duurste iPhone in de line-up is. Bovendien wordt hij dit jaar naar verwachting nog duurder.
Analist Jeff Pu laat weten dat hij een aardige prijsverhoging verwacht voor de iPhone 15 Pro Max (via MacRumors). Het is niet helemaal duidelijk met hoeveel de prijs omhoog gaat, maar iPhone 14 Pro Max kost al een slordige 1350 euro. Met een hogere prijs komt de smartphone dus waarschijnlijk over de 1400 euro heen en misschien zelfs in de buurt van de 1500 euro.
Pu laat niet weten waarom de iPhone 15 Pro Max duurder wordt, maar er is een voor de hand liggende reden. Naar verwachting krijgen de Pro-modellen van de iPhone dit jaar namelijk periscooplenzen voor een betere optische zoom. Dat is voor de iPhone een nieuwe technologie met de nodige bewegende delen, dus dat lijkt een mogelijke reden voor een prijsverhoging.

Wanneer is de release van de iPhone 15?

De officiële bekendmaking van de prijzen voor de iPhone 15 laat nog even op zich wachten. Nieuwe iPhones worden meestal medio september onthuld. Over een maand of twee zullen we dus weten wat de nieuwe iPhones kunnen en kosten.

Populair Nieuws