Elden Ring komt niet naar Game Pass

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 12:30
xbox game passf1628271615
Onlangs leek het alsof Microsoft onaangekondigde plannen had met onder andere Elden Ring en GTA 5. Maar wie er naar uitkeek om deze titels via Game Pass te spelen kan zichzelf weer kalmeren. Microsoft bevestigd dat er sprake is geweest van een bug.
Eerder deze week stond bij een aantal games, waaronder Elden Ring, GTA 5 en Soul Hackers 2, dat ze via Xbox Cloud Gaming speelbaar zouden worden. Dat zorgde voor vermoedens dat Microsoft eindelijk games die niet op Game Pass staan ging streamen. Een andere populaire gedachte was dat deze titels juist wel op Game Pass terecht zouden komen.
Maar tegenover Eurogamer bevestigt Microsoft dat deze vermelding voor Cloud Gaming een bug was. De bug zorgde dat sommige games ten onrechte vermeld stonden als beschikbaar voor Xbox Game Pass Ultimate. Inmiddels is er een fix uitgerold en zou je deze vermeldingen niet meer moeten zien.
Het kan natuurlijk zijn dat Microsoft ons niet alles vertelt. Er bestond een vermoeden dat Microsoft iets aan zou kondigen rondom Cloud Gaming en de eerder genoemde games tijdens gamescom. Microsoft ontkent dat en na afloop van gamescom zullen we ongetwijfeld zekerheid hebben.

Blokkeert Sony Game Pass games?

Er is overigens een opvallende beschuldiging aan het adres van Sony rondom Game Pass. Volgens Microsoft betaalt Sony ontwikkelaars om hun games niet op Game Pass te zetten. Er worden geen specifieke titels genoemd, dus of Sony dat ook bij Elden Ring en GTA 5 heeft afgekocht is giswerk.

Populair Nieuws