Apple maakt ook streamingdiensten duurder

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 11:00
apple tv plusf1654872657
Wie Apple dit najaar in de gaten heeft gehouden zal weten dat met name de prijzen dit jaar opvallen. Zowel de iPhone als de iPad hebben een opvallende prijsverhoging gekregen. Ook streamingdiensten van Apple worden nu duurder.
De prijzen van Apple Music en Apple TV+ gaan per direct omhoog. Een individueel abonnement op Apple Music kostte ooit, 9,99 euro per maand, hetzelfde bedrag als bij concurrent spotify. Nu gaat deze prijs omhoog naar 10,99 per maand, terwijl een familie abonnement met zo’n twee euro stijgt naar 16,99. De prijs van het studentenabonnement blijft gelijk.
Die stijging heeft te maken met de licentiekosten van de muziek, zo laat Apple weten aan 9to5Mac. Deze kosten zijn hoger geworden, iets wat nu terug te zien is in de prijs die de consument betaald. De positieve kant is dat artiesten en songwriters er nu beter aan verdienen wanneer je streamt via Apple Music.
De prijsstijging van Apple TV+ heeft alles te maken met het groeiende aanbod van de dienst. Apple geeft aan te zijn begonnen op een lage prijs, maar omdat het aanbod in de afgelopen drie jaar flink is toegenomen is het nu logisch om meer te vragen. De prijs gaat van 4,99 euro per maand naar 6,99 euro per maand.

Apple Music en Apple TV+ niet de enige duurdere streamingdiensten

We zien vaker dat streamingdiensten duurder worden. Vooral Disney+ heeft de prijs in korte tijd aardig verhoogd. Met de aanstaande introductie van het abonnement met reclame lijkt een abonnement zonder ook weer duurder te worden. Maar volgens de CEO van Disney is de nieuwe prijs nog steeds alleszins redelijk.

Populair Nieuws