Apple onthult iPad line-up voor 2022

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 12:30
Naast de iPhone 14 werden ook nog nieuwe iPads verwacht in 2022. Deze heeft Apple nu uit de doeken gedaan. De iPads zijn binnenkort al beschikbaar.
Apple onthult producten vaak tijdens een evenement, maar vandaag was dat even anders. Vrijwel uit het niets heeft het bedrijf de nieuwe iPads onthuld, namelijk de iPad 10 en de nieuwe iPad Pro. Wel hing het al een tijdje in de lucht, aangezien iPadOS 16 deze maand uit moest komen.
De iPad 10 maakt gebruik van de A14 chip, die geïntroduceerd werd met de iPhone 12. Het apparaat heeft een schermdiagonaal van 10,9 inch en een resolutie van 2360 x 1640 pixels. Er is een 12 MP selfiecamera te vinden in de lange zijde van de iPad. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren, namelijk blauw, roze, geel en zilver.
De iPad Pro maakt gebruik van de nieuwe M2 chip, die ook te vinden is in de MacBook Air en Pro van dit jaar. Deze chip moet de grafische prestaties van de iPad flink verbeteren. Daarop aansluitend heeft de Apple Pencil een nieuwe functie waarmee je voordat je het scherm raakt kunt zien wat de pencil zou doen wanneer je hem neerzet. De iPad is verkrijgbaar in dezelfde maten en met dezelfde displays als de vorige generatie.

Wanneer is de release van de iPad 10 en Pro?

Beide iPads zijn beschikbaar vanaf 26 oktober, wat volgende week al is. Ze zijn per direct te bestellen. De prijs van de iPad 10 begint bij 589 euro, terwijl de iPad Pro 1069 euro kost. Beide zijn duurder dan de vorige modellen.